Καλωσηρθατε στην Κρητη

Meraki crete rooms & apartments

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το αποτελεί διάσημο προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Φημίζεται για τις μοναδικές παραλίες της, την παραδοσιακή κουζίνα της, όπως επίσης για την μουσική της και τους παραδοσιακούς χορούς της.

Ενετικo Λιμανι και Φαρος

Το Ενετικό Λιμάνι και ο φάρος του , είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χανίων. Χτισμένο από τους Ενετούς το 1320, το λιμάνι το χρησιμοποιούσαν για το εμπόριο. Σήμερα είναι το κοσμοπολίτικο κέντρο του νησιού . Ο φάρος και γενικά το λιμάνι αποτελεί υπέροχο θέαμα τη νύχτα.

Ελαφονησι

Το Ελαφονήσι είναι ίσως μία από τις πιο διάσημες παραλίες σε όλη την Ελλάδα . Είναι ένα μικρό νησί στην άκρη μιας χερσονήσου με ροζ άμμο, που χωρίζεται από τη στεριά με μια λιμνοθάλασσα με βάθος από ελάχιστο έως ένα μέτρο.

Μπαλος

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι μία εξωτική παραλία. Χαρακτηρίζεται από τγη λευκή – ροζ άμμο που δημιουργήθηκε από τα θραύσματα των κοχυλιών. Έχει υφάλους και ρηχά νερά που τη καθιστούν ιδανική για παιδιά και λάτρεις του βυθού. Είναι προσβάσιμη με καραβάκι καθημερινά από τη Κίσσαμο.

Σφακια

Η διαδρομή προς τα Σφακιά είναι το πιο άγριο τοπίο της Κρήτης , γεμάτο με βαθιά φαράγγια, ορεινές κορυφές που καταλήγουν στο σκούρο μπλε του Λυβικού πελάγους. Η χώρα Σφακίων είναι ένα από τα νοτιότερα άκρα της Ευρώπης. Συνδέεται με καραβάκια με τις παραλίες Μάρμαρα και Λουτρό.

Φαλασαρνα

Η παραλία και η αρχαία πόλη στα Φαλάσαρνα, είναι από τις πιο διάσημες παραλίες των Χανίων. Ψηφίστηκε τον Μάιο του 2013 ως μία από τις 100 καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Τα Φαλάσαρνα είναι διάσημα για το τιρκουάζ χρώμα της θάλασσας και τη λαμπερή άμμο.

Φαραγγι Σαμαριας

Στο οροπέδιο του Ομαλού βρίσκεται η είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς. Το φαράγγι είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης με μήκος 16 χιλιόμετρα και έχει κηρυχθεί καταφύγιο Νatura από το 1962. Η κατάβαση του φαραγγιού διαρκεί 4-5 ώρες και επιτρέπεται από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

ΤοποθεσΙα

ΜΑλεμε, ΚρΗτη

ΑποστΑσεις

  • Κοντινό Super Market - 300 μέτρα​
  • Κοντινό Φαρμακείο - 230 μέτρα​
  • Κοντινή παραλία - 450 μέτρα​
  • Κοντινό εστιατόριο - 500 μέτρα (Το Μαύρο Φανάρι) ​
  • Κοντινό εστιατόριο - 450 μέτρα (Menta beach bar)​
  • Κοντινή στάση λεωφορείου - 80 μέτρα​
  • Κοντινή εκκλησία - 450 μέτρα​
  • Κοντινό ιατρείο - 500 μέτρα​
  • ATM BANK - 300 μέτρα στο super market​
  • Κοντινό βενζινάδικο - 1,2 χιλ.​

ΠΩς να Ερθετε

Με Πλοίο
Από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο στη Σούδα. Απόσταση από Σούδα 23,3χιλ μέσω ΒΟΑΚ/Ε65 ΣΕ 20’-25’ λεπτά με αυτοκίνητο.

Με αεροπλάνο
Με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης και σε απόσταση 35χιλ και σε περίπου 40΄λεπτά με αυτοκίνητο μέσω ΒΟΑΚ/Ε65.

To top
el