ΜοναδικΕς ΕμπειρΙες

μΕΡΑΚΙ rooms & apartments

ΒοτανικΟς κΗπος

Ο Βοτανικός κήπος δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν φυτά, βότανα, μπαχαρικά και μεγάλη ποικιλία δένδρων από την Κρήτη. Η ηρεμία της φύσης διακόπτεται από τους ήχους των πουλιών που φωλιάζουν στον κήπο. Τέλος, μπορείτε να γευτείτε το φρέσκο φαγητό από το λαχανόκηπο με τα βότανα του πάρκου.

ΓαΥδος

Η Γαύδος είναι το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας. Έχει μόνο 150 κατοίκους και για να φτάσεις εκεί παίρνεις καραβάκι από τα Σφακιά ή την Παλαιόχωρα. Σε μεταφέρει στη τουριστική Κρήτη πολλών δεκαετιών πίσω με πεντακάθαρα νερά και πολλή ηρεμία.

ΓευσιγνωσΙα κρασιου

Η Κρήτη φημίζεται για τα κρασιά, το τυρί και το λάδι της. Οπότε μια γευστική εμπειρία αξίζει τον κόπο. Στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας μπορείς να γευτείς δικά τους κρασιά, μέσα από κελάρι τους. Όμως, μπορείς να γευτείς και τοπικά εδέσματα σε τυροκομεία που βρίσκονται στα Λευκά Όρη σε οργανωμένες εκδρομές.

Παραλια Σεϊταν Λιμανια

Μια μοναδική «κρυφή» παραλία που την επισκέπτεσαι πια από τη στεριά αφού περπατήσεις σε ένα μονοπάτι. Πρέπει να έχεις μαζί σου νερό και φαγητό γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα, είναι μια μικρή αμμουδιά και γι αυτό θα πρέπει να την επισκεφτείς νωρίς το πρωί ώστε να βρεις χώρο να καθίσεις.

Γερμανικο νεκροταφειο

Το γερμανικό νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, όπου βρίσκονται οι τάφοι 4.465 στρατιωτών του Γερμανικού Στρατού, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν κατά την Μάχη της Κρήτης, το Μάιο του 1941.

To top
el